Timrå slog Brynäs

Timrå vann mot Brynäs på torsdagskvällen med 4-1 på hemmaplan. För Brynäs del väntar därmed kvalserien och Timrå befäste sin femteplats i tabellen.

12:37 in på tredje perioden inser Brynäs att hoppet är ute - nu väntar en ångestfylld pärs i kvalserien för det forna storlaget från Gävle.

Dansken Peter Regin släckte Brynäs hopp då han elegant lyfte in 3-1.

Oscar Sundh fastställde slutresultatet 4-1 i tom kasse i slutminuten sedan Brynäs i en sista desperat chansning tagit ut målvakten Jacob Markström och satsat på spel med sex utespelare.

Brynäs kämpade tappert i måstematchen, men det räckte ändå inte.

– Vi har levt under hotet av spel i kvalserien under en längre tid. Nu är det definitivt och det är klart att det känns tungt, sade Brynästränaren Olof Östblom sedan hans lag ramlat ner på elitseriens jumboplats när en match återstår.

– Vi ska avsluta elitserien på ett professionellt sätt och göra en riktigt bra match i Karlstad mot Färjestad, framhöll Östblom.

Drömstart räckte inte

Efter toppmatchen senast då Mora besegrades med klara 7-2 fick Brynäs en riktig drömstart då Andreas Dackell prickade in 1-0 bakom Timråmålvakten Johan Backlund i spel i numerärt underläge.

– Vi var riktigt bra med i matchen i första perioden och det kändes riktigt bra även efter andra perioden trots att Timrå lyckats kvittera till 1-1, sade Brynästränaren.

Men redan 34 sekunder in i tredje perioden tvingades 18-årige målvakten Markström släppa ifrån sig en retur på ett tungt backskott från Kalle Koskinen och Riku Hahl skickade effektivt in returen i nätet.

– Det var ett riktigt bra power play-mål, konstaterade Timrås assisterande tränare Per Nygårds sedan han sett Petr Tenkrat virvla runt bakom Brynäskassen och snabbt passa pucken till blå linjen där Kalle Koskinen klippte till.

Peter Regin ökade sedan på till 3-1.

Nu ställs Brynäs inför en riktigt svår pärs, spel i kvalserien mot hungriga lag som vill ta över Gävlelagets plats i elitserien.

Inga spioner

Brynäs har inte haft spioner på plats och kartlagt sina blivande motståndare.

– Vi har samlat på oss en hel del av de matcher som visats på TV och har rätt bra koll på våra blivande motståndare. Vi har dessutom ett antal spelare som har rutin från spel i kvalserien, sade Olof Östblom.

Timrå har fått tillbaka några av sina skadade spelare och Timo Pärssinen som vilat från spel i två månader var en av de spelare som hade mest fart i sitt agerande och verkar rejält hungrig inför slutspelet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".