Sundsvall

Förhöjd säkerhet vid Giffarnas återkomst i Allsvenskan

Det råder en höjd säkerhetsberedskap inför Giffarnas återkomst till Allsvenskan.  För att minska riskerna för eventuellt stök av supportrar i samband med att storlagen kommer på besök ökas antalet ordningsvakter på arenan och poliser som ska finnas på plats ute på stan.

Anders Lundin , säkerhetsansvarig på Gif Sundsvall tar en eventuell anstormning av stökiga supportrar med ro då han säger att det mesta stöket brukar bli ute på stan, inte inne på matcherna.

För att bemöta det som sker utanför arenan kommer polisen att sätt in extra folk. Den fjärde maj kommer Djurgården på besök och det kommer att bli den första stora insatsen.

Med ett 30-tal poliser på plats ska man hålla ordning så väl på arenan som vid sidan av. Och vad gäller antalet extra ordningsvakter på arenan säger Anders Lundin att normalt har man sex stycken ordningsvakter men när stora lag kommer så tar man in 10 till 20 stycken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".