Landstingets sparkrav oroar

Landstingets sparförslag som presenterats i veckan skapar oro på avdelningar inom sjukvården. Avdelningar där man länge hoppats på förbättring av arbetssituationen. På ortopedkliniken i Sundsvall har personalen länge önskat ombyggnad av lokaler som inte fungerar.
Annica Jonsson är vårdförbundets skyddsombud på ortopedkliniken i Sundsvall och hon tycker att det största problemen med lokalerna på ortopedkliniken är att toaletterna är för trånga. Personalen har svårt att ta sig in på toaletterna med patienter med hjälpmedel. Även på sjuksköterskeexpeditionen är det för trångt. En av landstingets punkter i det nya sparkravet är att hålla igen på nya bygginvesteringar. Dessutom ska redan inplanerade bygginvesteringar skjutas upp - inga formella beslut är fattade men bland förslagen finns BB och förlossningen i Sundsvall, akuten i Örnsköldsvik och psykmottagningen i Sollefteå. När det gäller distriktsläkarjouren i Sundsvall måste landstinget hitta en lösning - eftersom man där har krav på sig från arbetsmiljöinspektionen. I dag på morgonen gör arbetsmiljöinspektionen ett besök på Ortopedkliniken. Skyddsombudet Annica Jonsson hoppas på liknande krav.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".