Örnsköldsvik

Den skjutna vargen var ute på jakt

Den unga varghanne som sköts i söndagskväll vid Stora Uttersjön sydost om Solberg i Örnsköldsviks kommun var själv ute på jakt. Vargen tros vara den så kallade Bullmarksvargen som vandrade in i Sverige från Norge för några år sedan. Vargen är försedd med radiosändare vandrade för en månad sedan in i Ångermanland.

Vargen hade rivit tre renar och var i spåret på en grupp med tio till femton renar till när den sköts, det enligt Åsa Grip på Polisen.

Personen som sköt är misstänkt för grovt jaktbrott. Vargkroppen har förts till polishuset i Örnsköldsvik och ska skickas vidare till Statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala för undersökning.

För bara drygt en vecka sedan väckte kammaråklagare Christer B Jarlås åtal mot en jägare som i oktober sköt en varg i samma område. Den jägaren har åtalats för grovt jaktbrott. Jägaren själv hävdar att han sköt vargen för att freda sin hund.

Kammaråklagare Jarlås kommer även att hålla i utredningen i det nya fallet av misstänkt jaktbrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista