Sundsvall

Babysång

Babysång har blivit populärt bland nyblivna föräldrar. De träffas sjunger och umgås tillsammans med sina barn och intresset har varit stort i Sundsvall. 

Linda Sundelin med dottern Lea, var en av deltagarna på onsdagens babysång på Kulturmagasinet i Sundsvall.

– Jag tycker att det här är ett jättebra sätt att kan komma ut. Dels som förälder och dels för barnen. Det är ett jättebra sätt att träffas och lära känna andra föräldrar, säger hon.

I två och ett halvt år har Kulturmagasinet arrangerat babysång för barn upp till ett år. Föräldrar och barn träffas, sjunger, gör ramsor och läser någon bok tillsammans en gång i veckan. Det finns inget tvång att binda upp sig ett visst antal tillfällen utan man kan komma som man vill och prova på och alla är lika välkomna, mammor, pappor, mor och farföräldrar.

Eva Turfjäll leder babysången på Kulturmagasinet och har gjort det sedan starten för två och ett halvt år sedan.

– Vi har ju fått önskemål om att ha babysång eftersom det var sådan kö till de fasta grupper som kyrkan arrangerar. Så vi provade.

Varför ska man gå på babysång?

– Ja, det är bra för språkutvecklingen och det stimulerar barnen att komma igång med pratet.

Är det populärt?

– Ja, det är det. Vi har till och med väntelista ibland, säger Eva Turfjäll.

Annie Granzell

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista