Sundsvall

Nätverk mellan fritidsgårdar i länet

De kommunalt stödda fritidsgårdarna i Västernorrland har sedan ett år tillbaka ett utbildnings samarbete på fritidsledarnivå. Nu tar man ett steg längre för att skapa ett regionalt nätverk för ungdomar och fritidsledare. Under fredagskvällen besökte Långsele fritidsgård Sundsvall och Granlogården.

Under fredagskvällen kvällen besökte Långsele fritidsgård Sundsvall och Granlogården.

Det är det första besöket i ett försök till att skapa ett nätverk mellan kommunala fritidsgårdar i Västernorrland. Pionjärerna bakom projektet är Björn Hallström, fritidsledare Granlogården, samt Leif Halvarsson, fritidsledare Långsele.

Ungdomar mellan 14 till 17 år hade samlats för att spela Guitar Hero, kolla på film och nätverka i fritidsgårdens lokaler i Granlo. Vanligtvis brukar den fritidsgården ha runt 25 besökare, men under fredagskvällen och den så kallade ”Långsele Invasion” var antalet besökare var mer än dubbelt.

Therés bylund
theres.bylund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".