Kramfors

Skolmatsal stängd

Från och med tisdagen den 15 april är matsalen på Kramforsskolan stängd. Det är kommunal-facket som stängt matsalen med motiveringen att arbetsmiljön är för dålig för den personal som jobbar där.

I Radio Västernorrland har vi tidigare berättat om mögelangrepp i lokalerna och dålig ventilation i matsalen där cirka 300 skolelever ska äta sin skollunch. För att kunna gå på toaletten måste eleverna gå igenom köket.
Klockan ett under tisdagen sätter sig Kommunal tillsammans med fastighetsägaren och skolledning för att se om det finns något sätt att snabbt lösa problemen för att kunna öppna matsalen igen.

Att lokalerna är i mycket dåligt skick, det är alla överens om, och en nybyggnad står högst på Barn- och Skolnämndens investeringslista, men det finns idag inga pengar att börja bygga.

Skollunchen löser man för tillfället genom att eleverna får äta på andra skolor i Kramfors. Hur det blir i fortsättningen är fortfarande oklart, säger rektor Fredrik Thelin till Radio Västernorrland.

Ulla Öhman
ulla.ohman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".