Härnösand

Jobbsugna unga

Under måndagen hade ungdomar chans att direkt knyta kontakt med arbetsgivare i behov av arbetskraft. Förutom chans till jobb fanns även tips att få angående hur man söker ett jobb, information delades ut och olika yrkesutbildningar var representerade när kommunen anordnade en så kallad arbetsmarknadsdag på Härnösands Teater.

Det var fullsatt under måndag förmiddag inne vid Härnösands Teaters lilla scen. Ungdomar på väg att avsluta sina gymnasieutbildningar, arbetslösa unga men även ett antal ungdomar som redan har arbete var nyfikna på att höra om vilka arbeten och eftergymnasiala utbildningar som finns att söka i Härnösandsregionen.

Arbetsgivare hade chansen att direkt informera om de jobb som finns lediga och på plats knyta kontakter med intresserade. Hela dagen var ett initiativ från Härnösands kommun och Anders Gävert, kommunalråd i Härnösand, tyckte att det var särskilt viktigt att ungdomar även från Timrå och Sundsvall intresserar sig i Härnösands arbetsmarknad.

Therés Bylund
theres.bylund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".