Västernorrland

Dåliga vägar i länet

De kommunala vägarna i länet har slitits hårt under den gångna vintern. Att skadorna blir fler och sämre är ett problem som är svårt att åtgärda när det inte finns några pengar till lagningar och reparationer.

– Vi ser ju att förfallet är större än vad vi kan åtgärda. Men det är ju så i en liten kommun fattas det mycket ekonomiska medel. Men det ser ju inte bra ut, säger Stig Ödling.

2,5 miljoner kronor ligger Timrå Kommuns budget på varje år men de pengarna räcker alltså inte i år. Situationen med trasiga vägar är samma även i Sundsvall och Härnösand. Vilka vägar som kommunerna väljer att prioritera är ofta de större vägarna med mycket trafik. Jan Lundgren är ansvarig på Härnösand Energi och Miljö

– Det är mer skador på vägarna i år än vad det brukar vara. Det finns en inventering och en betygsättning på alla gator och där har vi klassat gatorna efter vilken standard de har. När vi nu gör någonting åt dessa gator så tar vi de sämsta och de mest trafikerade först, säger Jan Lundgren, ansvarig på Härnösand Energi och Miljö

Annie Granzell

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".