Kramfors

Skarp kritik mot två av kommunens nämnder

Kommunrevisionen i Kramfors riktar skarp kritik mot två av kommunens nämnder. Det är Socialnämnden och Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden som får en kraftig skrapa av revisorerna. Socialnämnden i Kramfors har under 2007 dragit över sin budget med 11,9 miljoner kronor.

Det är inte första gången som nämnden förbrukar mer pengar än man fått i budgeten och det finns fog för att rikta en anmärkning mot nämnden för ohörsamhet mot kommunfullmäktige, skriver revisorerna, men eftersom socialnämnden i alla fall vidtagit en del åtgärder för att få ner underskottet så nöjer sig revisionen med att även i år rikta mycket skarp kritik mot nämnden.

Även Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden får allvarlig kritik av revisorerna.

Nämnden har dragit över budget med 4,4 miljoner. Det är inte tillfredsställande att år efter år förbruka mer medel än de fullmäktige har anvisat, skriver revisionen och förväntar sig åtgärder så att det här inte ska upprepas.

Ulla Öhman
ulla.ohman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".