Långsele

Nytt hopp för vårdcentralen

Landstingets beslut att lägga ned vårdcentralen i Långsele kan komma att rivas upp. Landstingsledningen har öppnat för att vårdcentralen i framtiden kan drivas på entreprenad. Berit Wedin från Långsele finns med i den arbetsgrupp som fått beskedet.

Gunvor Eriksson ordförande i landstingsfullmäktige. Går dom här planerna i lås blir det den sjunde vårdcentralen i länet som drivs via entreprenad.

I februari fattade landstingspolitikerna beslutet att lägga ned vårdcentralen i Långsele och flytta patienterna in till centrala Sollefteå, 12 kilometer enkel väg.

Protesterna har kommit om än väldigt sent mot beslutet.

Nu är beslutet på väg att rivas upp, en arbetsgrupp i Långsele håller sedan några dagar på att försöka hitta en entreprenör som kan driva vårdcentralen i Långsele.

Politikerna i landstinget har nämligen öppnat för den här möjligheten, Gunvor Eriksson är ordförande i landstingsfullmäktige.

Lennart Sundwall

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".