Sundsvall

Gíffarna knep en poäng

I fotbollsallsvenskan spelade GIF Sundsvall och Djurgården 0-0 på söndagen. En match som båda lagen hade chanser att göra mål och avgöra men slutade mållös och delad poäng. I tabellen ligger GIF Sundsvall trea från slutet på fem poäng.

Djurgården är obesegrat efter nio allsvenska matcher - men 0-0 på bortaplan mot bottenlaget Sundsvall kändes som en förlust.
--Vi har 60 procents bollinnehav och gör 15 avslut - då borde det ha blivit ett mål också, sade Djurgårdstränaren Siggi Jonsson.
--Det var en dålig match. Det hände ju inte så mycket, konstaterade Djurgårdsanfallaren Mikael Dahlberg, som hade hoppats på en betydligt bättre utdelning i återkomsten till Sundsvall där Umeåspelaren gjorde tre säsonger innan han åkte vidare söderut till Stockholm och Djurgården.
--Sundsvall valde att spela lågt i försvaret och tillät oss att ha mycket boll. När Sundsvall tröttnade under de sista 20 minuterna fick vi ett rejält övertag, men vi fick aldrig till den avgörande målchansen.

Skada stoppade Dahlberg

Dahlberg hade hoppats på flera tuffa dueller mot sin forne Umeåkompis Mikael Lustig i Sundsvallsförsvaret.
--Jag hade rejäl känning av en inflammation i foten och kände rätt tidigt i matchen att jag måste byta.

Sundsvall var i störst behov av poäng och det var också Sundsvallstränaren Per Joar Hansen som var mest nöjd efter matchen.
--Jag är imponerad över vad vi presterade mot en av guldfavoriterna. Vi svarar för en riktig god kamp och skapade fyra riktigt heta målchanser. Lite otur och också lite oförmåga hos våra spelare samt en bra insats av Djurgårdens målvakt Pa Dembo Touray gjorde att vi inte kunde förvalta målchanserna.

Djurgården tappade två poäng i jakten på serieledande Kalmar. Det var naturligtvis en missräkning.

För uddlöst

--Vi kom aldrig in i matchen som vi ville i första halvlek. Sundsvall backade hem och vi kom inte runt på kanterna. När Sundsvall började tröttna i mitten av andra halvlek fick vi mer spelytor och kom även fram på kanterna och skapade en del chanser men de var inte tillräckligt heta, sade Siggi Jonsson.

Men samtidigt som Djurgårdens isländske tränare kände sig nöjd med att laget gått obesegrat ur den nionde allsvenska kampen, så fanns besvikelsen där.
– Bara vart tredje avslut träffade målet, där har vi mer att jobba på.

Det var fyra isländska spelare i aktion på Norrporten arena. -Sölvi Ottesen var bäst av dem. Han vann luftduellerna och gjorde en riktigt bra debut som mittback, sade Jonsson.

Sundsvalls bäste målskytt Hannes Sigurdsson kom till spel trots allt. Så sent som fem dagar innan match hoppade han omkring på kryckor med kraftiga smärtor i en fot. Sigurdsson fick också en chans att pricka in sitt femte mål, men Pa Dembo Touray var med på noterna och snappade upp islänningens försök att klacka in bollen.

(TT)