Junsele

Full fart för timmerhustillverkningen

För fem år sedan startade Johan Gradin tillverkningen av timmerhus i Junsele. Idag, fem år senare, jobbar 20 man med att göra husen som skickas kors och tvärs i hela Sverige, ja t.o.m. till Frankrike. Och Johan Gradin ser inga problem med att fabriken ligger långt ifrån marknaden.

Historien började med två konkursade träindustrier i Junsele. Johan Gradin köpte inkråmet, det vill säga maskinerna. Han drog sedan igång timmerhustillverkningen. Han handplockade personalen som hade kunnandet.

Företaget har sedan växt så det knakat emellanåt men idag jobbar 20 man med att tillverka timmerhusen som fraktas runt hela Sverige och faktiskt också till Frankrike. Företaget omsatte 15 miljoner kronor ifjol, är precis på väg att flytta in i större och rymligare lokaler och kan nog växa ytterligare säger ägaren Johan Gradin som i slutet av fjolåret fick pris som årets företagare i Sollefteå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".