kramfors

Underskott på två miljoner för Dannero

Ådalens travsällskap som driver travbanan Arena Dannero visar upp ett minus på två miljoner kronor för travsäsongen 2007.
Revisorerna slog också larm i samband med årsstämman och skriver i sin rapport att kraftfulla åtgärder måste till för att inte verksamheten ska hotas.

500 000 kronor för mycket i prispengar, en alldeles för dyr invigning av den ombyggda travbanan och för många gratisbesökare är grunden till det stora underskottet. Bristande rutiner anges som en orsak.

I revisorernas rapport kan läsas att kraftfulla åtgärder måste till för att fortsatt drift vid Dannero travbana inte ska äventyras.

Det nya travåret har heller inte börjat bra för travbanan i Ådalen. Vid årstämman framkom det att det redovisades entréintäkter för drygt 1000 besökare i samband med V75 tävlingarna. I själva verkat var det närmare 4000 som kom, vilket i sin tur innebar uteblivna intäkter i storleksordningen 200 000 kronor.

– Rutinerna håller på att stramas upp och det här kommer inte att hända igen, säger en styrelseledamot till Sverigers Radio Västernorrland onsdagen.

Travsällskapets trassliga ekonomi är nu också satt under extra kontroll av ATG, aktiebolaget trav och galopp.

Lennart Sundwall
lennart.sundwall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista