Härnösand/Älandsfjärden

Utredning fortsätter om dödsolyckan i Älandsfjärden

Under torsdagen fortsätter utredningen kring olyckan där två personer avled och ytterligare tre skadades i den svåra brolyckan norr om Härnösand vid halvtvåtiden på onsdagseftermiddagen. Fem personer störtade till marken cirka 18 meter ner. Olyckan hände vid bygget av den nya järnvägsbron på Ådalsbanan över Älandsfjärden.

Av de tre personer som skadades i fallet skadades en person lindrigt och de två övriga måttligt, ingen förändring finns i tillståndet men enligt akuten i Sundsvall är deras skador inte livshotande.

Vad olyckan beror på ska nu polisen, Skanska och Arbetsmiljöverket utreda. Direkt efter olyckan spärrade polisen av byggarbetsplatsen och började sin tekniska undersökning.

Skanska skulle ha hållit en presskonferens på onsdagskvällen, men valde att skjuta upp den torsdagsmorgonen. Per Lennart Berg som är pressansvarig hos Skanska säger att man behövde hela kvällen åt krisbearbetning med arbetskamraterna och samtal med de anhöriga till de döda och skadade.

Klockan nio på torsdagen har ansvariga på Skanska, Räddningstjänsten och Banverket kallat till nästa presskonferens.

Ulla Öhman
ulla.ohman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista