Timrå

Vit sommar i år

I Sommar kommer det att råda nolltolerans i Timrå centrum och centrala Tallnäs vad gäller att dricka alkhol utomhus. Två poliser kommer på heltid att bekämpa ungomsfylleri och kriminalitet som har med alkohol att göra.

Bon Pau Pe-te Rang som jobbar i ett gatukök på torget i Timrå har ofta besvär med missbrukare.

– De vill aldrig slutar prata och när man säger till dem att gå då blir de otrevliga, säger hon.

Ulf Wiklund tillförordnad närpolischef i Timrå berättar att förbudet gäller alla såväl äldre missbrukare som ungdomar men när det gäller ungdomar kommer det att vara ett nära samarbete med de sociala myndigheterna. Kontakt med föräldrarna tas alltid och straffet kan bli kännbart för den som fyllt 15 och är straffmyndig.

– Dels så kan man ju få böter och sedan så får föräldrarna ett samtal från polisen där föräldrarna får komma och hämta sina ungdomar, säger han.

När det gäller ungdomar som är omyndiga så skickas också en rapport till de sociala myndigheterna som får ta tag i frågan, enligt Ulf Wiklund.

Ingrid Engstedt Edfast
ingrid.engstedt-edfast@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista