Kramfors

Måviken kan tvingas säga upp personal

Måvikens Gäst- och konvalescenthem i Mjällom, Kramfors kommun, kan bli tvungna att säga upp personal. Kramfors kommun har tidigare köpt tio korttidsplatser vid boendet, men från och med den 1 juli har man valt att halvera antalet platser.
– Inkomstbortfallet blir cirka tre miljoner, säger Monica Malmström Edmark som är verksamhetschef på Måviken.

Måvikens Gäst- och konvalescenthem i Mjällom, är en ideell förening med ett trettiotal anställda. Här får patienter plats som under en längre eller kortare tid har behov av vård och omsorg.
Kramfors kommun har tidigare köpt tio korttidsplatser på Måviken. Men i det nya avtalet som gäller från och med den 1 juli har kommunen minskat antalet platser till fem, vilket innebär ett stort ekonomiskt avbräck för gästhemmet.
Enligt Kramfors kommun själva har behovet av korttidsplatser minskat och att man därför ser över sina kostnader. Nu försöker Monica Malmström Edmark istället hitta andra gäster.
- Vi har vänt oss till Härnösands kommun och erbjudit de platser, säger hon.
Marcus olofsson
marcus.olofsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista