ÖRNSKÖLDSVIK

MODOs guldkantade bokslut

Modo Hockey vann inget SM guld den senaste säsongen men föreningen visar ändå upp den största vinsten: 6 miljoner kronor. En miljon bättre än Linköping t.ex.

– Det är frapperande att lilla Örnsköldsvik kan prestera det här resultat, säger Modo:s v.d. Jerry Häggström.

– För det är hela kommunens förtjänst att Modo Hockey går fortsatt bra.

Omsättningen blev 124 miljoner kronor och i och med vinsten har Modo Hockey nu ett eget kapital på närmare 27 miljoner kronor.

– Stora delar av vinsten ska investeras i bl.a. arenan, säger Jerry Häggström. Sedan kanske det blir aktuellt med ytterligare någon ny spelare.

Guldsäsongen blev Modo:s vinst 13 miljoner.

– Minskningen nu kan förklaras med att vi bara spelade tre slutspelsmatcher, en sådan match ger oss ett netto på 800.000 kronor, fortsätter Jerry Häggström. Och går det inte så bra sportsligt så går också försäljningen ned.

Lönekostnaderna är ett problem för Modo och alla andra elitklubbar. Modo betalade ut 38 miljoner till spelarna den senaste säsongen.

– Vi ser nu att många klubbar egentligen inte har råd med den här utvecklingen, säger Häggström. Vi får fortsätta resonera hur vi ska lösa det här problemet..

Timrå IK presenterar sitt bokslut om två veckor.

– Vad vi kan säga nu är att omsättningen når en 96-97 miljoner, säger klubbdirektör Tomas Johansson.

Rykten säger att Timrås vinst hamnar runt 1 miljon kronor.

– Inte så illa gissat, säger Johansson utan att vilja kommentera summan ytterligare.

Lennart Sundwall
lennart.sundwall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista