Sundsvall

Vattenskoterförare friad

Det blev friande dom för den 41-årige man från Alnö utanför Sundsvall som stod åtalad för brott mot sjölagen och vållande till en 37-årig mans död efter en vattenskoterolycka i Sundsvall ifjol sommar. På nationaldagen ifjol sommar kolliderade de båda männen när de var på väg mot en uppvisning i Sundsvalls inre hamn.

Den 37-åringen mannen som körde först i gruppen av vattenskotrar gjorde en tvär sväng framför 41-åringen som inte kunde väja och körde på 37-åringen som senare avled i ambulansen av skadorna.

Åklagaren menade att 41-åringen hållit för kort avstånd till 37-åringens vattenskoter. Försvaret menade att 37-åringen borde ha hållit kurs och fart på ett säkert sätt och att 41-åringen inte kunnat undvika olyckan. Och tingsrätten i Sundsvall friade idag 41-åringen från ansvar. Efter domslutet var 41-åringen märkbart lättad men fortfarande sorgsen efter allt som hänt.

- Det finns inga vinnare i det här, känslan finns kvar och den får jag nu leva med, säger han. 37-åringen var trots allt en av hans bästa vänner.

Åklagaren ska nu också läsa igenom den här friande domen för att nästa vecka besluta om den ska överklagas eller inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista