Kramfors

Nordingrå församling flyttar in i kyrkan

Vikande besöksantal och stora lokalkostnader är två problem som Kyrkan nu brottas med. I Nordingrå församling, i Kramfors kommun, finns det därför nu konkreta planer på att flytta in all kyrklig verksamhet i själva kyrkan.

Även om just Nordingrå församling inte lider av svikande besöksantal är kyrkan ändå för stor för det behov som finns. Därför har man nu ansökt om att få bygga om kyrkan för att spara lokalkostnader.

- På det här sättet får vi ner driftskostnaderna och kan samla all verksamhet nära inpå, säger Lennart Lundqvist som är administratör i församlingen.

Främre delen vid koret ska behållas intakt och den bakre delen görs om till församlingssal, kök och arbetsrum. Kyrkorummet blir alltså mindre men kommer ändå att kunna rymma cirka 300 personer.

- I det bästa scenariet, och om vi har alla tillstånd och bidrag klara, kan vi komma igång med ombyggnationerna under våren och sommaren 2009, säger Lennart Lundqvist.

Marcus Olofsson
marcus.olofsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista