Sundsvall

Falska biljetter till EM

Falska biljetter till Sveriges EM-matcher säljs via Blocket. Polisen har fått in ett tiotal anmälningar. Försäljaren bor i Sundsvall.

Ikväll börjar fotbolls EM i Österrike och Schweiz och många tar chansen att köpa biljetter på Blocket. Samtidigt tar andra chansen att göra snabba pengar på falska biljetter.

En person som säger sig heta Fredrik Karlsson och som uppgett Sundsvall som bostadsort har sålt ett antal falska biljetter till matchen då Sverige möter Spanien i gruppspelet.

Sven-Olof Gustavsson, förundersökningsledare vid Sundsvallspolisen säger att det finns ett tiotal anmälningar som kommit in från hela Sverige men eftersom personen som sålt biljetterna uppgett Sundsvall som hemort är det Sundsvallspolisen som får sköta utreningen.

På Blocket finns nu flera varningar utlagda och den som köper en biljett på uppmanas av Svenska fotbollsförbundet att kontrollera sina biljetter.

De falska biljetterna som sålts via ”Blocket” och har reklam för Coca-Cola på det ställe där det står ”Swedish Fotboll Association” på biljetter sålda via fotbollsförbundet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista