Sundsvall

Upprörda känslor på informationsmöte

Stämningen var spänd på måndagskvällen vid informationsmötet om utvecklingen av Tunadal, Korsta och Ortvikens industriområde. Stadsbyggnadskontoret i Sundsvall presenterade den fördjupningsplan som tagits fram för området. Efter mötet var många av de berörda en aning nedslagna, och kände att de kommer bli svårt att påverka ett kommande beslut.

De boende i Granli/Petersvik såg fram emot att kunna ställa politikerna mot väggen. Men de ansvariga politikerna dök inte upp. Tjänstemännen och utredarna fanns på plats och fick ta emot många frågor under kvällen.

Harriet Bränström kände sig inte nöjd med informationsmötet.

Vad är det du saknar från kvällen?

– Det är att jag som väljare skulle vilja möta politikerna som har satt igång den här karusellen, säger hon.

Det kom även upp frågor om hur finansieringen av projektet ser ut. Nils Eriksson, samhällsplanerare på stadsbyggnadskontoret, förklarar.

– Normalt då det gäller investeringar i det här området står intressenterna själva för finansiering, exempelvis Sundsvalls Energi som vill bygga ut för biobränsle, och det är ju något som inte kommer att belasta skattebetalarna.

Lars Felländer, representant för de boende i de berörda områdena, ger sin bild av frågestunden.

– Det var väl som förväntat. Det är industrins intressen som framförs av tjänstemännen i kommunen.

Är du nöjd med de svar ni fått under kvällen?

– Nej, jag är inte alls nöjd med de svar vi har fått. Det är ju politikerna som ska svara oss och de fanns inte här ikväll. Det är de som har beslutanderätten inte tjänstemännen.

– Planen kan vi inte påverka men vi kan framföra synpunkter som man beaktar och det är att det ska vara ett boende och rekreationsområde och ingenting annat.

Samuel Costa Nordvall
samuel.c.nordvall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".