Flygets dag på Midlanda

Trots det dåliga vädret var det en hel del människor som hade samlats när frivilliga försvarsorganisationer och Hemvärnet hade visning ute på Midlanda flygplats i lördags. På plats fanns bland annat Lottakåren och Hemvärnet. Informationstält hade ställts upp och det bjöds på gratis korv och den nyfikne kunde även prova på att åka bandvagn.
Jonas Gran och Johan Hed för FBU, frivillig försvarsutbildning säger till Radio Västernorrland att dom tycker det är viktigt för nyrekryteringen att folk får se att försvaret inte bara handlar om död och krig. Det var framför allt ungdomsverksamheten och nyrekryteringen som stod i fokus på Midlandadagen i lördags. Något som enligt, militärdistriktchefen, Björn Andersson är väldigt viktigt eftersom han tror att det nationella försvaret i slutändan hänger på frivillig verksamhet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".