Giffarna åker på storstädning efter helgens match

Stora mängder plastskräp ligger utanför Idrottsparken i Sundsvall. Det är rester efter helgens fotbollsmatch då Giffarnas supporterklubb Patronerna sköt konfettibomber. Efter tre dagar ligger mängder av plastremsor kvar som nu har spridit sig flera hundra meter - ända upp mot kommunhuset.
- Det är ingen trevlig syn och det är någonting som man har sett över och vi kommer att hantera det här på helt annat sätt efter dom återstående allsvenska matcherna, säger Urban Hagblom, klubbchef i GIF Sundsvall. I fortsättningen ska vi städa omgående på matchdagen. Det är Patronerna som ville ge extra feststämning under premiärmatchen men som inte räknade med att vinden skulle ta med sig plastremsorna så långt utanför arenan. GIF Sundsvall som arrangör ansvarar för städningen, formellt bara innanför grindarna, men Urban Hagblom lovar att även skräpet utanför ska plockas upp. - Det här är ju ett jättejobb för föreningen att ta hand om, säger Urban Hagblom. Bara idag kommer vi att ha 60 man som ska handplocka skräp här. Det vi ska förändra är att se till att dom här 60 personerna kan komma direkt på matchdagen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".