Snart blir det ett tredje reseförsök för Basic

Så snart det är möjligt kommer den bosniska familjen Basic från Timrå att sättas på ett plan till Sarajevo. Det blir tredje gången på två veckor som familjen får göra sig beredda att återvända till Bosnien. Igår kväll hämtades familjen under stort tumult i Timrå och fördes till Arlanda men avvisningen stoppades tillfälligt när en familjemedlem bröt ihop.
Familjen har under två och ett halvt år bott i Sverige, barnen går i skola och pappan har jobb - men familjen har fått avslag på sin asylansökan. När dom skulle avvisas för två veckor sen hade migrationsverket inte klart med sina papper och familjen fick komma tillbaka. Igår blev det dramatik igen när familjen skulle igenom flygsäkerhetskontrollen och det uppstod bråk kring en fickkniv. Migrationsverket överlämnade ärendet till gränskontrollpolisen och kaptenen på planet vägrade ta ombord familjen. Jacob Larsson informatör på Migrationsverket anser att verkets tjänstemän bara skötte sitt jobb.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".