Tre -tre schema klubbat

Hemtjänstens Team Thule i Sundvall kommer att få fortsätta med sitt tre tre schema - där dom jobbar i tre dagar och är lediga i tre dagar. Det beslutade socialnämnden i Sundsvall igår.
Eftersom schemat innebär något ökade lönekonstnader har socialnämnden tidigare skjutit till 500 000 kronor - så mycket ville dom inte skjuta till igen - det kunde vi berätta redan i går morse här i Radio Västernorrland. Men hemtjänstgruppen fick halvvägs igenom sina krav - socialnämnden stödjer projektet ytterligare ett år med 250 000 kronor. Britt Lundahl som är projektledare för 3-3-systemet säger till Radio Västernorrland att det är ett mycket positivt besked för hemtjänstgruppen och att hon nu ska ta upp diskussionen med personalchefen Harald Englund om hur dom ska kunna spara in dom ytterligare 250 000 kronorna som behövs. Projektet som pågått ett år och nu alltså får fortsätta ytterligare ett till har bland annat lett till att sjukskrivningarna minskat med i snitt 4 dagar per anställd och år och bland annat kostnaderna för vikarier har minskat.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".