Dannero kan tappa miljonbidrag

Dannerotravet lever fortfarande under hotet att tappa ett miljonbidrag från STC, svenska travsportens centralförbund. Dannero har enligt STC ännu inte accepterat det besparingsförslag som krävs för att förbundet ska dela ut pengarna. Parterna möttes i Stockholm igår, utan att komma överens och nu är det snart slut på Danneros tidsfrist.
Tvisten handlar framförallt om hur ekonomin kommer att se ut för Dannero i framtiden. I regionen som är ålagda att visa upp åtgärder som minskar kostnaderna ingår också Hagmyren, Bergsåker och Östersund. Danneros travledning vill inte kommentera vad STC kräver men klart är att ådalsbanan är klart oroad över prispengarnas utveckling i framtiden. Nu har STC ställt Dannero mot väggen, senast på fredag kräver förbundet att banan rättar in sig i ledet och accepterar, annars tappar Dannero och Östersund ett bidrag på 2,5 miljon kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".