Friskola i Västanå Nätra

Det blir en friskola i Västanå Nätra från och med höstterminen i år. I dagarna går skol och bygdegårdsföreningen ut och söker fem lärare till friskolan. Västanåskolan i Nätra fanns med på den lista över åtta byskolor i Örnsköldsvik som hotades av nedläggning. Det socialdemokratiska partiet gav häromveckan sex av dom här skolorna, däribland Västanå, en nådatid. Men partiet deklalerade också att tvingas man i framtiden prioritera mellan olika investeringar oxch större underhållsinsatser så ligger bland annat Västanåskolan på nytt i farozonen.
Därför väljer nu skol och bygdegårdsföreningen i Nätra att dra igång en friskola från och med höstterminen i år. Fem lärare ska anställas liksom en rektor. Skolan kommer att följa den nationella kursplanerna och skolan kommer precis som nu att fördjupa sig i lokalhistoria, inte bara teoretiskt utan även praktiskt. Föreningen räknar med att cirka 70 barn från förskoleålder upp till sexan kommer att finns i friskolan till hösten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".