Sollefteå

Misstänkt anlagda bränder

Under dagen kommer polisen i Sollefteå att besluta om det ska göras tekniska undersökningar av de platser som i natt brann i centrala Sollefteå.

Det var strax efter klockan tolv, natten mot måndag som räddningstjänsten fick larm om att det brann i markiserna på Storgatan 43 i centrala Sollefteå. Halv två var det dags igen, då i ett virkeslager under en klädbutik på Storgatan. Där höll elden på att ta sig igenom trossbotten, innan räddningstjänsten lyckades släcka branden. I huset finns också fyra lägenheter och det var de boende själva som larmade räddningstjänsten. Senare under morgonen brann även plastmöblerna på en uteservering i centrala stan.

Enligt Bo Lundberg, förundersökningsledare vid polisen i Sollefteå, tyder det mesta på att bränderna är anlagda. I nuläget finns ingen misstänkt, men polisen hoppas få in vittnesuppgifter under dagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista