Chefer omplacerade i Sundsvall

Två chefer inom barn-och familjeomsorgsenheten på Sundsvalls socialkontor har blivit omplacerade. De behåller sina anställningar inom socialtjänsten, men de båda blir av med sina chefsposter.
Enligt socialkontorets personalchef Harald Englund är förklaringen enkel: Arbetsgivaren har gjort bedömningen att de båda cheferna inte har klarat av sina uppgifter. Personalomsättningen kring dem båda har varit stor och man menar att det beror på deras ledarskap. Men den stora personalomsättningen är bara en av flera anledningar, som socialkontoret inte vill gå närmare in på. Fackförbundet SACO / SSR tycker inte att arbetsgivarens beskrivning av situationen stämmer. Man anser inte att den stora omsättningen på personal har med chefskapet att göra. Förhandlingar pågår just nu mellan parterna, där arbetsgivaren måste visa att det finns sakliga skäl för omplaceringen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".