Hög medlålder hos polisen på flera håll i länet

Det är allt oftare poliser från Sundsvall som rycker ut när det kommer larm i Härnösand. Det beror på den höga medelåldern hos polisen i Härnösand som gör att många inte orkar jobba kvälls och nattpass. Bara 11 av dom 36 anställda kan jobba vilket pass som helst.
En tajt organisation och många äldre anställda. Det är verkligheten inte bara i Härnöand utan hos polisen överhuvudtaget. Det sägs att Sverige har den äldsta medelåldern hos poliserna i hela Europa och norrlandslänen har dom allra äldsta. I Härnösand är medelåldern 51 år, och ungefär likadant ser det ut i tex Sollefteå och Ånge. Men man behöver inte bli sjukskriven bara för att man inte orkar jobba natt, säger närpolischefen i Härnösand Kenneth Bergkvist. Det finns gott om andra arbetsuppgifter inom polisen för den som inte kan rycka ut och jobba "på fältet".
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".