Midlanda Motorpark i konkurs

Bolaget Trafikutbildning i Härnösand AB, som blev ägare av Midlanda Motorpark för drygt två år sen har gått i konkurs. Tre anställda förlorar jobbet.
Midlanda motorpark måste nu sluta med sin verksamhet, om det inte kommer fram en ny köpare av verksamheten. Banan var först och främst tänkt för motortävlingar men det krävs arbete för att banan ska bli godkänd för dom större tävlingarna och till det har det inte gått att få pengar. En anledning har varit att man inte fått dom utbildningar som man hoppats på, till exempel utbildning av maskinförare. Verksamheten har nu bestått mest av halkkörning av körkotrstagare och fortbildning. Bolaget Trafikutbildning i Härnösand AB har nu skulder på ungefär 7 miljoner kronor. För dom tre anställda på Midlanda motorpark kom var beskedet inte helt oväntat, enligt Pia Norberg som är utbildningschef på Midlanda motorpark.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".