Foto: Ulf Palm/SCANPIX
Sundsvall

Slarv med EU-ansökan har orsakat oro på revyskola i Sundsvall

I sista stund verkar finansieringen av den nya revyskolan i Sundsvall att ordna sig.

En EU-ansökan har, efter kommunikationsproblem mellan Ålsta folkhögskola och landstinget, blivit liggande i över fyra månader. Det har inneburit stora frågetecken om hur utbildningen ska gå till. Nu är en ansökan om pengar på gång och utbildningen ska kunna starta som planerat om två veckor.

– Det är en oerhörd lättnad om vi nu kan få EU-pengarna, säger Stefan Bäckström, kursansvarig på revyskolan i Sundsvall.

En EU-ansökan på 700 000 kronor till den nya revyutbildningen i Sundsvall skickades in av skolan redan i början av april. Men en hel del kommunikationsproblem om underskrifter och annat gjorde att den fastnade på landstingets bord.
Nu ska frågetecknen ha rätats ut, ansökan gått till regionala nämnden i landstinget och sedan till Nutek som sitter på EU-pengarna.
Så revyskolan har nu stora förhoppningar att de ska få pengarna och få igång utbildningen som planerat. EU-bidraget som sökts är tänkt att gå till hyror på Skönsbergs folkets hus i Sundsvall och till teknisk utrustning som till exempel ljud- och ljus.
Och att utbildningen valde Sundsvall har mycket med den starka revytraditionen att göra.

– Sundsvall är rätt stad för utbildningen där revytraditionen är stark, säger Stefan Bäckström.

 

Christer Suneson
christer.suneson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista