Inga spår efter revolvermän

De två män som med revolver hotade ett par i Bredsand på Valborgsmässoaftonen är fortfarande på fri fot. Trots polisen länslarm.
Det var alltså i onsdags som ett par från Bredsand hotades med revolver. Så här gick händelsen till enligt parets berättelse till polisen: De båda, som bor i Bredsand, var ute på en promenad vid halv elva på onsdag kväll. När de passerade gångtunneln under E4an vid i Bredsand, stannade en bil på vägen och två män kom fram till paret. Männen uppträdde hotfullt och frågade paret vad de gjorde där. De svarade att de bara var ute och på promenad men då började männen skrika att de skulle åka hem. Att de inte hade där att göra. Förutom de två männen såg paret ytterligare en man vid bilen. Han stod avvaktande med ett basebollträ i händerna. Plötsligt drog en av männen fram en revolver och riktade vapnet mot paret. Han sköt sedan två skott i luften. Då började paret springa från platsen. Enligt det hotade paret var den bil som männen färdades i en raggarbil och det är alltså en sådan som polisen nu efterlyst i både Västernorrland och Gävleborgs län men hittills har man inget spår efter varken männen eller bilen de färdades i. Polisen misstänker också att det ligger rasistiska motiv bakom skottlossningen, då en av de hotade är av utländsk härkomst.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".