Sollefteå

Två miljoner satsas på vindkraft

Sollefteå kommun är beredd att i ett första skede satsa närmare två miljoner kronor i så kallade riskpengar för att satsningen på vindkraften i Ramseleområdet ska ge de jobb som skissats av SCA och norska Statkraft. Bolagens satsning på 20 miljarder kronor i fyra kommuner i Västernorrland och Jämtland innebär att många nya jobb skapas.

Strömsund, Bräcke, Ragunda och Sollefteå ser nu sin chans och i dagarna har Sollefteå kommun presenterat en första plan på hur man ska jobba offensivt. En utvecklingsplanerare ska anställas från 1 december, med placering i Ramsele. Till dennes hjälp ska knytas kommunplaneraren Ulla Ullstein som tagit fram den förstudie som kommunstyrelsens arbetsutskott godkände i veckan.

Totalt kommer kommunens inledande satsning att kosta 2 miljoner kronor. Väl investerade pengar hoppas kommunalrådet i Sollefteå: Elisabet Lassen.

Lennart Sundvall
lennart.sundvall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista