Wilson Pirri.
Härnösand

Dans, musik och mat

För tjugonde året arrangeras nu på söndag den Internationella festen i Härnösand. Det är Fem i Tolv-rörelsen tillsammans med Länsmuséet som bjuder in till internationell dans, musik och mat på Murberget i Härnösand.

Maten som finns att köpa kommer från bl a Japan, Thailand, Eritrea, Malaysia, Fililipinerna, Bosnien och Afganistan. Intresset för att få visa upp sin matkultur är större än någonsin, enligt Stig Wallin.

Det blir musik med flera olika grupper, dans av bl a Härnösandsdansaren Wilson Pirri och hans elever och en mängd kringaktiviteter. Clownen Ruben visar upp sina konster, det blir en workshop där barn kan prova på att tova och så är det konstvisning av mongoliska konstverk.

Wilson Pirri som utvisades från Sverige till Zimbabve och fick komma tillbaka så sent som i juli i somras säger att han känner sig mycket välkommen när han får visa upp sig och sina danselever på internationella festen. Dansen är ett universellt språk som alla kan förstå, säger han.

Ulla Öhman
ulla.ohman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista