Örnsköldssvik

Kameror mot mopedbus

Polisen i Örnsköldsvik överväger att ta videokameror till hjälp för att komma tillrätta med dom mopedburna ungdomar som ställer till oreda i trafiken. I lördags åkte ett drygt 50 tal ungdomar omkring i centrala Örnsköldsvik. Flera av mopedisterna bröt mot gällande trafikregler, körde mot rött ljus och flera av mopederna var falskregistrerade.

Största ansvaret ligger hos ungdomarnas föräldrar säger Kjerstin Swedberg, biträdande närpolischef i Örnsköldsvik

I lördagskväll samlades ett drygt 50 tal unga mopedister i centrala Örnsköldsvik. Störde ordningen och bröt mot gällande trafikregler enligt polisen.

Några körde mot rött ljus, andra körde omkring med mopeder som var trimmade och falskregistrerade. Så har det sett ut nu under två lördagsdygn på raken.

Jag har träffat några av dom här ungdomarna idag, ingen vill låta sig intervjuas i en mikrofon, ingen vill bli kallad för tjallare men dom säger att det är spännande att få samlas i stora gäng och tillsammans visa upp sig på stan. En sa att vi gör det för att djävlas med polisen och att vi då kanske bryter mot trafikregler är av underordnad betydelse.

Enligt dom ungdomar jag pratat med idag är det troligt att det blir fler träffar av det här slaget.

Polisen överväger nu olika åtgärder för att stävja det här mopedbuset

Lennart Sundvall

lennart.sundvall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista