Västernorrland

Djurskyddet i fara

Tre av fyra djurskyddsinspektörer i länet är tveksamma till att fortsätta som djurskyddsinspektör när länsstyrelsen tar över djurskyddet från kommunerna nästa år.

Mer tid i bilen och mindre tid för djurskyddsarbetet. Långa resor till och från arbetet som kommer att ligga i Härnösand. Att det inte kommer vara tillåtet att arbeta hemifrån - det är några orsaker till att Gunilla Ekberg är tveksam till att fortsätta som djurskyddinspktör när länstyrelsen tar över ansvaret.

Länsveterinären Helen Alqvist på länsstyrelsen anser att omorganiseringen kommer att göra arbetet att skydda djuren effektivare och så här svara hon på kritiken från djurskyddsinspektörerna.

I ett brev till jordbruksministerna framför Gunilla Ekberg sin kritik mot den nya organisationen av djurskyddet. En kritik som hon säger sig dela med kollegor över hela landet.

Gunilla Lindros
gunilla.lindros@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista