Kommunalråden: Nu får det vara slutstrejkat

Kommunalråden i Härnösand, Ånge och Kramfors är överens: Nu måste kommunals strejk äntligen komma till ett slut. - Jag tycker att nu är det verkligen dags att man sätter sig vid förhandlingsbordet och försöker lösa det här, säger Sig-Britt Ahl, kommunalråd i Härnösand.
- Även om det inte slagit så hårt i Härnösand, för vi hade ju bara en veckas strejk så tycker jag att nu får det inte längre dra ut på tiden, säger Sig-Britt Ahl. Också kommunalrådet i Ånge, Sten-Ove Danielsson hoppas att parterna ska känna pressen att få slut på konflikten och att båda parter ska kunna gå relativt nöjda ur det. Christer Nilsson, kommunalråd i Kramfors tycker att både Kommunal och Kommunförbundet måste besinna sig och inse att dom måste göra upp. - Det som är tråkigt i sammanhanget är ju att det är kommunals egna medlemmar som drabbas väldigt mycket, just på grund av nyanställningsblockaden. Det blir ju övertid och det finns dom som sliter skjortan av sig nu för att klara äldreomsorgen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".