Sundsvall

Idrottsgala i Sundsvall

Det blir en stor idrottsgala i Sundsvall i februari. Galan ska uppmärksamma idrottsliga prestationer i Medelpad och arrangeras av idrottsförbundet, näringslivet och Sundsvalls kommun. Men varför inte en gala för hela länet?
– Att ordna en gala för hela Medelpad är ett tillräckligt stort projekt, vi vill gå iland med ett första steg innan vi går vidare, säger Peter Byström en av initiativtagarna till idrottsgalan.

Den glittrande idrottsgalan kommer att vara på hotell Södra Berget i Sundsvall den femte februari nästa år. Idrottsintresserade kommer att få förslå kandidater till de olika klasserna men det är en allsmäktig jury som kommer att få sista ordet. Juryn kommer att bestå tre lokala sportjournalister samt idrottskändisen Magdalena Forsberg.

Inte bara eliten
Det är inte tänkt att det bara är eliten som ska prisas, även breddidrotten som till exempel årets förening, ungdomslag och årets ungdomsledare kan bli tänkta prisklasser. Men att ungdomar själva ska få ta del av själva firandet på idrottsgalan har inte arrangörerna tänkt på.

– Vi har inte kommit så långt i vårt tankearbete inför själva kvällen, säger Peter Byström

Christer Suneson
christer.suneson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista