Sundsvall

Anhörig träffar räddningstjänst efter drunkningsolycka

Räddningstjänsten och Kustbevakningen kommunicerade inte, därför dök ingen i vattnet efter den man som drunknade utanför Alnön i somras. Under söndagen hade räddningstjänsten och kustbevakningen gemensamt bjudit in anhöriga för att diskutera den kritiserade insatsen där till sist en granne fick dra upp den förolyckande, trots ett massivt räddningsuppbåd.

Kustbevakningen som var först på plats lyckades inte få information om var dom skulle söka. Inte heller gick informationen fram att mannen kolliderat med en ankrad båt 50 meter från stranden och att det troligen var där han fanns.

När Räddningstjänsten kom fram trodde dom kustbevakningen skulle dyka och använde sig därför inte av sina egna resurser.

Det dröjde över 40 minuter innan en granne på eget initiativ simmade ut och drog upp Katrins pappa - men då var det redan för sent.

Katrin Lind är glad över att ha fått träffa alla som var på plats när hennes far omkom men hon har fortfarande svårt att förstå varför ingen agerade.

Ingrid Engstedt Edfast
ingrid.engstedt-edfast@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista