Strejken käpp i hjulet för stort volvoarrangemang

Strejken i Kramfors kommun kan komma att stoppa 30 specialchartrade flygplan från att landa på Kramfors flygplats. Dom här planen skulle transportera 1300 gäster som är på väg till Sandö för att titta på Volvos nya lastbilsprogram. Det är första gången som Volvo gör evenemanget utanför Göteborg, men nu kan strejken sätta käppar i hjulen.
Från och med söndag och 6 veckor framåt skulle Volvo landa med ett 30 tal chartrade plan från Europas alla hörn på Kramfors flygplats. Passagerarna är specialinbjudna gäster till Sandö i Ångermanälven där Volvo vill visa upp sitt nya lastbilsprogram. Men eftersom tre av insatsledarna för räddnignsstyrkan på flygplatsen är kommunalanslutna, så går dom troligen ut i strejk på måndag och därmed är flygplatsen i farozonen. Klas Klasson som är presschef på Volvo Truck Corperation säger att programmet på Sandö kommer att genomföras ändå och att man nu tittar på möjligheten att landa på Midalanda eller Örnsköldsviks flygplats istället. Men han är inte helt nöjd med den ordningen, eftersom det blir längre transporter. Det har sökts dispens hos Kommunal för flygplatsen, men dom har fått nej.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".