Fjärde raka förlusten för Timrå

Timrå inkasserade sin fjärde raka förlust i elitserien i ishockey på torsdagskvällen. Timrå mötte Södertälje på bortaplan och förlorade med 5-2. Det stod 2-2 till bara åtta minuter återstod men med tre snabba mål avgjorde Södertälje matchen.

Efter en längre tid med svagt spel gav Södertälje svar på tal. Timrå besegrades på hemmais med 5-2 - och det var mer än ett frågetecken som rätades ut.

Bekymren har varit många för det Södertälje som av experterna tippades på övre halvan före säsongen.

Det har pratats om dålig inställning, svagt spel i numerärt överläge, problem med målskyttet och att laget saknar en förstakedja av klass. På torsdagen rätades alla frågetecken ut.

Södertäljes första period var rent magisk och den klart bästa hittills denna säsong. Med högt tempo, strålande passningsspel och två mål hölls Timrå tillbaka och gästerna kom inte in i matchen.

Positiva svar

2-0-målet gav dessutom klart besked på två av problemområdena. Lagets nykomponerade förstakedja med Hannes Hyvönen, Petri Pakaslahti och målskytten Stefan Pettersson producerade ett snyggt power play-spel och fick utdelning.

Men på andra periodens tre första skott försvann ledningen. Innan publiken hunnit sätta sig till rätta var det kvitterat, något som försatte SSK i chocktillstånd.
--Vi har ju matchen, men det bara rasslade till. Tyvärr var jag inne på andra målet. Den styrningen som han (Johan Andersson) gör på volley är en chans på hundra. Men den sitter, och sedan har vi svårt att komma tillbaka, säger Södertäljes back Stefan Bemström.

Men Bemström - äldst i laget med sina 36 år - skulle bli matchhjälte.

Tre mål i tredje

Tredje perioden var trög och båda lagens spel kändes ångestfyllt. Men som en skänk från ovan drog Bemström på ett rungande slagskott, återigen i numerärt överläge, som målvakten Johan Backlund inte kunde se.
--Normalt tar han ju det skottet. Men jag tror det är Pettersson och Pakaslahti som skymmer, och utan dem hade det inte blivit mål, säger Bemström.

Hans 3-2-mål med åtta minuter kvar blev matchvinnande. Och det petade bort gruset i SSK-maskineriet. Av bara farten smällde hemmalaget in två mål till.

SSK har inte gjort fem mål sedan januari i fjol.
– Vi var bättre som helhet, vi hittade ytorna på ett helt annat sätt. Det är såna detaljer som vi jobbat med hela tiden. Det såg riktigt bra ut, faktiskt, säger Bemström.

Nu återstår det för Södertäljepubliken att inse det också. Endast 3 219 dök upp - SSK är klart sist i publikligan.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista