Sundsvall

Motsättningar i Skönvik - företagare bjuder in till möte

Socialtjänsten har under flera år placerat människor med problem att hitta bostad i huset på industriområdet i Skönvik. Något som företagarna med verksamhet intill kommunens fastighet varit mycket kritiska till, enligt dem var det stora problem med stölder och narkotika. Skönviksföretagarna bjuder nu in till nytt möte, men det är oklart om socialtjänsten kommer.

För närmare två år sedan tömdes huset, men ett halvår senare, för ungefär ett och ett halvt år sedan, ville kommunen starta upp verksamheten igen - men då blev det gnissel i maskineriet.
Trots att socialtjänsten den här gången lovat att verksamheten ska se annorlunda ut.

Men trots det så motsätter sig alltså företagarna i området kommunens planer och nu hotar Sundsvalls kommun att ta till rättsliga åtgärder och dessutom väcka en skadeståndsanmälan för de kostnader man haft för att inte kunna använda sitt hus.
Företagarna i sin tur har bjudit in till ett möte den 20 oktober för att dels låta socialtjänsten presentera sina planer men också för att själva kunna presentera ett motförslag men huruvida socialtjänsten tänker komma på mötet eller inte vill man idag inte ge besked om.

Tomas Wahlund
tomas.wahlund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista