Örnsköldsvik

Beatles i storformat

I helgen är det stor Beatleskavalkad i Örnsköldsvik. Det är Övik Big Band och Notabenekören som tillsammans framför några av bandets allra populäraste hits.
– Det här är ju lite nostalgi också, eftersom de som var unga när Beatles kom har många minnen till deras låtar, säger Bosse Lundqvist, som spelar trumpet i storbandet.

Storbandet brukar årligen arrangera temakonserter och i fjol bestämde sig Övik Big Band och Notabenekören för att arrangera en beatleskonsert den här hösten.

Sammanlagt kommer drygt 60 personer att finnas samtidigt på scenen och enligt Bosse Lundqvist kommer den publik som tar sig till Nolan i Örnsköldsvik i kväll eller i morgon få höra flera kända beatleshits.

– Drive my car, Eleanor Rigby, When I’m sixtyfour, Lady Madonna, det går att räkna upp hur många som helst. Men min personliga favorit är nog ändå Yesterday, säger Bosse Lundqvist.

Marcus Olofsson Melinder
marcus.olofsson_melinder@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista