Timrås femte raka förlust

I elitseriehockyen blev det förluster för båda våra länslag på lördagen. Modo förlorade med 4-2 mot Skellefteå borta och Timrå fick sin femte raka förlust mot Färjestad hemma med 4-6.  Men det var fight in i det sista säger Timrås tränare Challe berglund

Krisen är över för Färjestads BK - efter tre raka förluster hördes segerjubel på värmländska i Timrå.

Men för Timrå förvärras mardrömmen - förlusten med 4-6 mot Färjestad var den femte tunga motgången i rad och innebar att Timrå ramlade ner på näst sista plats i elitseriens tabell.

Efter en tung natt som lär vara fylld av mardrömmar väntar ett krismöte på söndagen.
– Vi har en hel del saker att prata igenom, konstaterade Timråtränaren Challe Berglund.

Challe och hans mannar var innan matchen överens om vad som krävdes för att besegra Färjestad.
– Vi hade tre viktiga uppgifter att klara - vi gjorde inget av dem. Vi pratade bland annat om att ta många avslut - 15 skott på mål är hemskt dåligt på hemmaplan, framhöll Challe Berglund.

Valutareserv
Power play är fortfarande en valutareserv för oss, uttalade sig FBK-tränaren Per-Erik Johnsson före matchen. Med sitt värmländska sinne för humor skämtade han bort allt tal om hur krisartat Färjestads spel i numerärt överläge varit under de nio första omgångarna i elitserien.

Men efter lördagens uppvisning i konsten att spela power play plockade Färjestad fram hela valutareserven - tre klockrena mål i powerplay och ett fjärde mål precis när Timrå blev fullt manskap på banan.

Färjestads veteraner har gått rejält på tomgång under upptakten av elitserien, men nu var det verkligen de ärrade kämparna Jörgen Jönsson, Jesper Mattsson och Thomas Rhodin som fick in laget på det vinnande spåret igen.

Jörgen Jönsson klev verkligen fram i ledarrollen. Han tog den tuffa utmaningen att ställa sig framför motståndarmålet och böka och skymma sikten för Timråmålvakten.

Men Jönsson var inte ensam denna kväll om att ta ”skitjobbet” och det öppnade för bra lägen i power play - och sällan har Thomas Rhodins tunga artilleri varit så välriktat. Han satte två tunga projektiler bakom Johan Backlund, som inte hade sin bästa dag i målet. Timråmålvakten lämnade över måljobbet till Magnus Åkerlund efter halva andra perioden vid ställningen 1-5.

Stark spurt
– Jag kände att det höll på att rinna iväg mot tvåsiffrig förlust. Jag behövde inte säga så mycket, det kunde ju inte bli värre. Men laget ska ha en eloge för att de satte fart på skridskorna och började vinna närkamperna. Men det blev ju trots allt inga poäng och det känns tungt, summerade Challe Berglund.

Med mer energi i spelet fick Timrå också mer spets i anfallsspelet och det gav också utdelning genom mål av Anton Axelsson, Mika Pyörälä och Tom Wandell - men närmare än 4-5 kom Timrå inte i målprotokollet. Mikael Johansson släckte Timrås poängförhoppningar sju sekunder före matchens slut då han prickade in pucken i tom målbur.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista