Trots fast jobb hotas Dadhkoda av utvisning

Kommande domar i Migrationsöverdomstolen kan bli avgörande om Dadhkoda Lindström, som suttit inlåst i två månader i Migrationsverkets förvar i Gävle, ska utvisas till Afghanistans huvudstad Kabul. Men Dadhkoda Lindström från Sundsvall är orolig att han ska utvisas innan de vägledande domarna kommer.

Dadhkoda kom till Sverige för fem år sedan och har sedan dess skaffat både fast jobb, egen lägenhet, tagit svenskt körkort och gift sig med en svensk kvinna.

Han har ett utvisningsbeslut men har levt öppet, gått till jobbet varje dag men i slutet av augusti stoppades han av polisen för en trasig baklykta och greps då som efterlyst.

Samtidigt som polisen arbetar med att ordna hans hemresa pågår ett arbete i migrationsöverdomstolen med fem andra utvisningsfall som väntas bli vägledande.

Domstolen ska bland annat ta ställning till om det är säkert att utvisa till Kabul, något som Migrationsverket hittills har hävdat.

Dadkhoda är orolig för att utvisas innan domarna kommer han känner ingen i Kabul utan känner sig numera som en svensk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista