Foto Scanpix
Timrå

Klottertips

Pengar löser det mesta. I alla fall klotter problematiken. Göran Melin från Timrå driver eget företag och har under ett flertal år fått sina trailrar nedklottrade. För att få stopp på problemet utlovar han en belöning till de tips som leder till att de skyldiga klottrarna hittas. Och metoden ger resultat.

Göran Melin har varit med om det flera gånger. Företagets trailrar blir nedklottrade. Förra helgen var inget undantag. Men nytt var att det hände på åkeriet i Timrå. Men genom att annonsera efter tips på olika håll i Timrå kommun var problemet löst två timmar senare. Belöningen på några hundra kronor upp till några tusenlappar lockar. Göran Melin polisanmäler oftast händelserna men säger att det är bortkastad tid eftersom det är ett oprioriterat brott.

Eva Lindberg, närpolischef vid Timråpolisen ser inget fel i att företag annonserar efter tips men vill att brotten ändå alltid ska polisanmälas och tipsen överlämnas till polisen. Annars kan utvecklingen gå snett. 
Göran Melin har inte pratat med polisen om metoden.

Helene Nyberg
helene.nyberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista