Sundsvall

Resultatlöst möte i Skönvik

Skönviksföretagarna höll under måndagen ett möte för att diskutera missbruksboendet som kommunen äger på fabriksområdet. Kommunen vill öppna boendet igen, företagarna är starkt emot. Mötet väckte många känslor men löste inte bråket.
– Det gick som vi hade trott. Kommunen hade inte med de representanter vi ansåg vi ville prata med utan det var personer som inte är insatta i ärendet, säger Åke Wallin som är en av företagarna.

Lena Österlund är ordförande i socialnämnden och var en av representanterna från kommunen.

--Jag är politiker och är inte på den nivån att jag sätter mig ner och förhandlar med dem som är här. Utan det måste vara ett ömsesidigt tagande från båda sidorna för att få till ett möte tillsammans och fortsätta diskutera det här, säger hon.

Socialtjänsten har tidigare under flera år placerat människor med problem att hitta bostad i huset på industriområdet. Enligt företagarna har det på grund av det lett till stora problem med stölder och narkotika på industriområdet. På mötet kom parterna inte fram till någon gemensam lösning. Om de kommer att göra det är fortfarande oklart.

Företagarna vill inte ha ett boende på området och är inte beredd att ha ett möte.

– Inte i dagsläget. Vi får se om kommunen nu själva tar ett initiativ och lämnar någon slags information. Och då får vi ta ställning till det då, säger Åke Wallin.


Helene Nyberg
helene.nyberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista