Västernorrland

52 000 äldre ska vaccineras

Landstinget har kampanjvecka för att få äldre att vaccinera sig mot influensan. Det är 52 000 personer som är aktuella för influensavaccin och frågan är om länets resurser räcker till. För det är många äldre som går och funderar på om de ska vaccinera sig eller inte.

Om alla de 52 000 personer i Västernorrland som är över 65 år bestämmer sig för att vaccinera sig, finns det då resurser för att klara av det?

– Självklart finns det resurser. Vi måste komma ihåg att det inte är första gången vi gör det här och vi har gjort en god förplanering, säger Lennart Moberg som är primärvårdsdirektör på Landstinget.

Lennart Moberg räknar med att vaccinet ska räcka till alla som vill ha. Han tror inte att den övriga vården på vårdcentralerna kommer att påverkas särskilt mycket, utan de kommer fortfarande att erbjuda akut och nödvändig vård. Men han medger att mycket resurser kommer att gå åt till vaccinationsarbetet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".